מי מאיתנו לא מכיר את החוויה של דייט ראשון? רוב האנשים מכירים היום באמצעות אתרי הכרויות, אפליקציות ורשתות חברתיות ולא פנים מול פנים, ולצאת לדייט הוא תופעה שמוכרת לכל אחת ואחד. אמנם היום כבר לא מדובר על בליינד דייט, כי לכל אחד יש כבר מצלמה בטלפון ותמונות זמינות בלחיצת כפתור, אבל החוויה של הדייט עדיין מלחיצה לא מעט מהאנשים ומהווה אתגר המלווה בחששות ומתח, גם אם הם יודעים איך נראה הצד השני. כתבתי עבורכם טיפים לדייט ראשון שיעזרו לכם להתמודד, להנות מהחוויה ולצלוח בשלום אל הדייט השני ומשם השמים הם הגבול…
בכתבה שלפנינו נענה על כל מה שצריך וכדאי לדעת: איפה אפשר להכיר? לאן יוצאים? מתי לקבוע? מה עושים אם זה פחות מתאים להמשיך? מי משלם בדייט? מה ללבוש? נשיקה? רעיונות מקוריים לדייטים ועוד. שנתחיל?
אז אחרי שנרשמתם לאתר אחד או יותר, הכרתם, התקשקשתם שעות בשיחות טלפון והתכתבויות ווצאפ, הגיע הזמן לעזוב את המחשב, ולצאת לדייט אמיתי. מומלץ לא למשוך את שלב ההכרות יותר מדי ולחתור לפגישה ראשונה כבר אחרי כמה שיחות, כדי לא ליצור מצב שבו מתרגלים או נקשרים יותר מדי, ואז אם הדייט לא הולך כמתוכנן, אז תחושת הפספוס וההחמצה הרבה יותר כואבת. בסופו של דבר אין באמת מתכון מנצח למפגש הראשון ואתם צריכים ללכת בעיקר עם התחושות שלכם, עם מה שמרגיש לכם נכון ונוח, אבל לא יזיק לקרוא, ללמוד, להפנים מה שנראה לכם נכון ולהגדיל את הסיכוי לדייט מוצלח.
המטרה בדייט היא בעצם לאפשר ל 2 הצדדים לבדוק את הכימיה בניהם, את המשיכה הבסיסית והראשונית, את החיבור, לראות אם הדמות אליה התחברתם בוירטואלי (בשיחות הווצאפ והטלפון) מתחברת לכם גם במציאות, והאם יש סיכוי להמשך ופגישה נוספת. מסיבה זו גם לא צריך ללכת על דייט גרנדיוזי , ממליץ ללכת על משהו קליל ולא ארוך מדי. אצל החרדים אגב, בדיוק מהסיבה הזאת, המפגש הראשון של המשודכים הוא בן שעה אחת בלבד, ממש עם שעון על השולחן), פגישה קצרה ועניינית.
החוכמה היא דווקא לראות מעבר למה שבאמת קורה בדייט, אלא לראות את הפוטנציאל העתידי, הרי בדייט אתם לא במצב הרגיל שלכם, התחושות, הלחץ, החששות והמבוכה הטבעית שיש ל2 הצדדים שמנסים להשאיר רושם טוב ולמצוא חן אחד בעיני השני.
מיקום הדייט ללא ספק משפיע על הצלחת הדייט, לכן חשוב מאוד לחשוב יחד על מקום שמתאים גם לאופי שלכם וגם לאופי הקשר בניכם.
כמה טיפים על בחירת מקום לדייט ראשון ועל הזמן המתאים:
הנה כמה אפשרויות מומלצות (וגם פחות מומלצות) לאן אפשר לצאת בדייט ראשון.
המיקום הפופולארי והנפוץ ביותר כמקום לדייט ראשון הוא בבית קפה, נכון שלפעמים זה יכול להראות קצת רישמי וגם מאוד נדוש ובנאלי, אבל בסופו של דבר זה המקום שהכי משרת את המטרה. מומלץ לקבוע בבית קפה שקט במיקום נייטרלי, בו תוכלו לדבר בנחת, להכיר ולשמוע אחד את השני מבלי לצעוק. גם בבית הקפה מומלץ לשבת במקום פנימי, אינטימי שיאפשר לכם ריכוז מלא ויכולת הקשבה בלי הסחות דעת כאלו ואחרות. דייט ראשון לא נועד לארוחות שחיתות, עדיף להגיע שבעים יחסית, ולהסתפק בקפה,עוגה וקינוח זוגי טעים. אם הכל יילך כמו שצריך, יהיו לכם מספיק הזדמנויות לצאת למסעדות שוות ולהנות מארוחות משותפות.זה גם יותר נעים מלבלוס וללעוס מול הצד השני, וגם חוסך לכם את אי הנעימות של מי צריך לשלם בדייט, כאשר קפה ועוגה כל אחד יכול להרשות לעצמו. לא לשכוח לא לדבר בפה מלא… לא לקחת משהו שישאיר לך עלה ירוק על השיניים הקדמיות… ואם אתם בעניין של אלכוהול, אז כוס אחת בדייט ראשון זה מספיק, אתה לא באמת רוצה שהיא תגרד אותך מהרצפה אח”כ..
יש כאלו שמרגישים הכי נוח וחופשי דווקא בחוף הים, האנרגיות, הזרימה, האווירה. אני אישית פחות מתחבר לדייט ראשון בחוף הים, המוני מדי, רועש, המון הסחות דעת (ועוד שכולם מסביב בבגדי ים…) ולא כולם מרגישים חופשי להיות אחד עם השני בבגד ים כבר במפגש הראשון, אז אולי שווה לשמור את זה להמשך. עם זאת, טיול בשעות הערב לאורך החוף, לשבת מול הגלים, להנות מהאווירה, ולהפתיע אותה עם מחצלת, יין ואבטיח בשעת השקיעה, יכול בהחלט להוסיף נקודות. אפשר גם לבוא בלבוש קליל שמאפשר להרטיב קצת את הרגליים ולהקליל את האווירה. כמובן שגם בחורף אפשר להנות מהים הסוער, מהגלים ומחוף ים ריק יחסית (באופן אישי ממליץ על דייט בנמל קיסריה, אחד השווים).
אני אישית פחות מתחבר לדייט בקולנוע, זה בעצם לפספס את הרעיון שמטרתו היא בעצם לשבת, לדבר, להכיר ולהרגיש את החיבור במציאות אחרי החיבור שמצאתם בטלפון ובשיחות בניכם. בקולנוע אתם בעצם לא מדברים אלא מתרכזים בסרט עצמו. מצד שני זה יכול להיות פתרון טוב לאנשים ביישנים שרוצים לשבור לאט את הקרח ופחות אוהבים את הסיטואציה הרשמית של לשבת אחד מול השני בבית קפה. בכל מקרה, אם בכל מקרה החלטתם לצאת בפעם הראשונה לסרט, אז כמובן שצריך לבחור את הסרט ביחד (זה שאתה אוהב סרטי אימה ופעולה, לא אומר שהיא תהנה מהם..), רצוי לבחור קומדיה קלילה ומשעשעת, משהו שיצחיק אתכם יחד, ויגרום לכם להשתחרר ומומלץ אחרי הסרט שמרגישים כבר יותר חופשי ונוח, להמשיך לשתות קפה או לטייל קצת ברגל, כדי שבכל זאת תוכלו למצוא ולהרגיש את החיבור בניכם.
אם בעבר זה היה פחות מקובל לקבוע דייט בבית של אחד מהצדדים, הרי שמאז שמגפת הקורונה נכנסה לחיינו ולא מעט מקומות בילוי נסגרו או לא איפשרו ללא מחוסנים/בעלי תו ירוק להכנס, או שאנשים פשוט העדיפו להימנע ממקומות המוניים ולשמור על ריחוק חברתי, אז המקום המתבקש הוא בבית. בגדול, פחות מומלץ (אלא אם מלכתחילה הגדרתם יחד שבא לכם סטוץ) וממליץ לשקול שוב. קחי בחשבון שאם את הולכת אליו הביתה, בין אם תרצי או לא תרצי, רוב הגברים יראו בזה נכונות שלך למשהו אינטימי יותר ולנכונות של סקס בדייט ראשון. חשוב לזכור כפי שציינו בהתחלה את העניין של בטיחות וביטחון, ולא משנה כמה בטלפון הוא היה נשמע מקסים, את לא באמת מכירה אותו, תמיד אפשר לקבוע בפארק ליד הבית, ואם מרגישים מספיק בנוח אז אפשר תמיד לעלות אליו או להזמין אותו אלייך. בכל מקרה, חשוב לבקש מחבר/ה להתקשר במהלך הערב כדי לוודא שאת בסדר.
דאבל דייט הוא בעצם מפגש משותף של 2 זוגות, לא מתאים לכל אחד, בוודאי לא בפגישה הראשונה, אלא אם אתם ממש אמיצים. דאבל דייט בדרך כלל מתרחש כשמישהי רוצה לבוא לדייט עם חברה נוספת פנויה שלה ומציעה שאתה תביא את אחד החברים הפנויים שלך. מצד אחד זה יכול להוריד את המבוכה קצת בדייט, כי זה הופך למשהו חברתי יותר ופחות מלחיץ מדייט רגיל, אבל מצד שני יש לא מעט חסרונות החל מהתכנון הלוגיסטי, שגם ככה בד”כ לוקח זמן למצוא זמן לדייט, אז לנסות לתאם בין 4 אנשים הופך את זה למסורבל יותר. בנוסף עלולה להווצר תחרות, ואתם עלולים למצוא את עצמכם פחות אטרקטיבים מהחבר’ה שהבאתם איתכם. בקיצור, עדיף לוותר ולחכות עם זה להמשך.
יש לא מעט אנשים שנמאס להם מעוד דייט בבית קפה או עוד דייט שיגרתי וסטנדרטי שנראה בדיוק כמו הדייט שהיה לפניו ומביא לתחושה של בזבוז זמן, והם רוצים משהו קצת אחר, דייט מקורי. זה יכול לנבוע מעוד סיבות, כמו למשל רצון לשדר משהו אחר באמצעות סגנון הדייט, זה יכול להיות מישהו ביישן שפחות מצליח להציג את עצמו היטב בבית קפה ומחפש משהו אחר. זה לא חייב בהכרח להיות פונקציה של מחיר, כלומר דייט מקורי לא צריך להיות בהכרח יקר יותר מדייט רגיל בבית קפה, אלא מה שמשנה זה מהות הדייט ומיקומו. כמובן שכדאי לעשות תיאום ציפיות מול השותפ/ה לדייט ולוודא שזה אכן מתאים ל2 הצדדים.
דייט לא שיגרתי היה לי בתקופת הצבא, טיול של יומיים לזוויתן ויהודיה ברמת הגולן עם לינה בשקי שינה עם חיילת שהכרתי באמצעות מערכת תכתובות פנימית של צה”ל (אני שירתתי בטול כרם והיא בעזה..) בימים שעוד לא ידענו בכלל מה זה אינטרנט. אז אמנם לא יצאה מזה אהבה שהחזיקה יותר מדי זמן, אבל זה היה דייט מהסרטים ועובדה שעד היום אני זוכר אותו (ועברו בהחלט כמה שנים טובות מאז), היו לנו שם שעות של הליכה משותפת, שיחות ארוכות מסביב למדורה, נופים, מפלים, והרבה כוכבים. אבל לעומת זאת, אם ניקח למשל צניחה חופשית כדוגמא לדייט מקורי, אז אולי זאת חוויה מסעירה ומרגשת, אבל ברמת הדייט היא לא עונה על הצרכים של לשבת, לדבר ולהכיר, כך שלא בהכרח כל מה שמקורי ויוצא דופן הוא דווקא מוצלח.
אין צורך כמובן לציין את הברור מאליו, ברמת ההיגיינה הבסיסית של מקלחת טובה, דאודורנט, צחצוח שיניים וריח נעים, בלי כל זה, כל מה שתלבשו לא ממש יעזור לכם. תשתדלו לקבוע דייטים לא ישר אחרי העבודה, שיהיה לכם זמן להגיע הביתה, להתקלח אחרי יום עבודה, להחליף לבגדים נקיים (ולוודא פעמיים שאין שום כתמים על החולצה…) ולהגיע בצורה מכובדת ונעימה שתראה על הרצינות שלכם ועל הכבוד שלכם לצד השני.
ברמה הבסיסית תתלבשו יפה, מכובד, לא חגיגי מדי, לא צבעוני מדי, לא נועז מדי, אל תאתגרו את עצמכם או את חוש האופנה שלכם דווקא בבליינד דייט. לא צריך ללכת ולקנות מלתחה חדשה, פשוט להגיע מטופחים ונקיים וכמובן הכי חשוב משהו שיהיה לכם נוח וטבעי, גם פיזית וגם משהו שאתם אוהבים ללבוש ומרגישים בו במיטבכם. אל תאתגרו את עצמכם כלל המפתח הבסיסי הוא בעצם להתאים את סוג הלבוש לסוג הדייט אליו אתם יוצאים. כלומר, סגנון הלבוש הוא נגזרת של מקום הבילוי. אם אתם חושבים לצאת לדייט מקורי או להפתיע את הצד השני, רצוי לתאם ציפיות ולשתף לגבי הלבוש המתבקש. שימו לב, גם גברים וגם נשים, הדבר שהכי חשוב ללבוש לדייט (ואגב, זה לא משנה אם הוא הראשון או השמיני) זה… חיוך. כן, חיוך. בסופו של דבר, חיוך טוב ושמח הוא ההדבר החשוב ביותר בהופעה החיצונית שלכם בדייט (ובכלל).
אגב, אם יצאתם לדייט ולא אהבתם את סגנון הלבוש של הצד השני, אל תפסלו בגלל זה, תמיד אפשר לשפר את זה ולעבוד על זה, ואולי באמת הצד השני לא ממש השקיע מחשבה מעמיקה על היחס בין סגנון הלבוש שלו למקום הבילוי. אז כאמור, תנו לזה סיכוי, גם אם לא התחברתם. נתקלתי בחברה טובה שפסלה את גבר החלומות רק בגלל שלא התחברה למה שהוא לבש באותו הערב, למרות שגם מבחינת מראה חיצוני וגם מבחינת האופי, הוא היה הגבר המושלם בשבילה, אבל בגלל שהייתה עסוקה במה שהוא לבש, היא לא הצליחה לשים לב למה שבאמת חשוב.
יוצאים לדייט ראשון? לכו על משהו סולידי וקליל, לא מכנסיים קצרים וקרוקס או כפכפים, אפשר גם ללכת על חולצה מכופתרת, אבל לא משהו רשמי או חגיגי מדי. אם החלטתם שבא לכם דווקא על דייט במסעדה (אני אישית ממליץ דווקא ללכת על נשנוש בקטנה בבית קפה, כדי לא ליפול אח”כ בשלב החשבון למלכודת המפורסמת של מי משלם בדייט…) רצוי לבדוק מראש אם יש קוד לבוש מיוחד, אם כי ברוב המקרים חולצה מכופתרת וג’ינס בהחלט יעשו את העבודה. בכל מקרה, תתאמצו קצת, תשקיעו בלבוש מכובד, מגוהץ ונקי, נעליים מצוחצחות, ציפורניים קצוצות ונקיות, גילוח ואפטר שייב ריחני (אבל לא בהתפרעות, בקטנה, יותר מדי בושם עלול דווקא לעשות את הפעולה ההפוכה).
מה לא ללבוש? נעלי ספורט, חולצות סוף מסלול מהצבא, דגמ”חים וכד’ – תשאירו בבית או לפחות לדייט השלישי. תיקים, פאוצ’ים, מפתחות מיותרים תשאירו באוטו, אין צורך להיסחב עם כל זה. רק אל תשכחו את הארנק (:
יוצאת לדייט ומתלבטת אם ללבוש חצאית או מכנסיים? חשוף או לא חשוף? האם סקסי מדי זה מומלץ או להיפך?
אז ככה: לנשים מומלץ לא להגיע בלבוש חושפני מדי ולא צנוע מדי. משהו שיהיה סקסי אבל לא זול. אפשר ללכת על מחשוף אבל לא מוגזם מדי, אחרת זה עלול להתפרש לא נכון (עזבי אותך אם זה ככה צריך להיות או אם זה פייר או לא, אני מדבר תכלס בשטח, גם אם אני לא אוהב את המשמעות של זה). אם בכל זאת החלטת ללכת על חצאית קצר, אז תקפידי על מחשוף סגור יחסית או ההיפך, אם את הולכת עם מחשוף, לכי על ביגוד פחות חושף רגליים, סוג של איזון.
כאמור, מומלץ להתאים את סגנון הלבוש לפי המקום אליו אתם מתכננים לצאת, למשל אם אתם מתכננים על דייט בבית קפה לכי על משהו קליל ובהיר, בלי יותר מדי אקססוריז. אם אתם מתכננים לצאת לאכול אז אל תלבשי משהו צמוד מדי שמבליט את הבטן ואם אתם הולכים על דייט ראשון בפאב או בבר, לכי על משהו סקסי וצעיר. חשוב להקפיד על ביגוד נוח, לא חצאיות קצרות מדי או כתפיות נופלות (שלא תבלי את הערב בלדאוג ששום דבר שלא אמרו להציץ, אכן מציץ).
ברור שהספונטניות מנצחת פה, ולא באמת צריך להגיע עם רשימת שאלות או רשימת נושאים, אבל אם מרגיש לכם בדייטים שיש לכם יותר מדי שתיקות מביכות, או שיחות שלא מתפתחות, אז אולי באמת כדאי לחשוב ולהתכונן כדי שיהיה קל לשבור את הקרח ולייצר שיח.
כדי שיהיה לכם קל, תחלקו את הנושאים לדברים שהייתם רוצים לספר על עצמכם, ולדברים שהייתם רוצים לדעת על הצד השני. תבחרו נושאים שאתם אוהבים לדבר עליהם, טיולים, חוויות מהחיים, סיפורים מהצבא, סרט טוב שראיתם לאחרונה, תחביבים מיוחדים ומעניינים, תשתדלו לגוון את השיחה בסיפורים עליכם ובשאלות לצד השני, כדי שזה לא ירגיש כמו ראיון עבודה או חקירה משטרתית. אפשר גם למצוא רעיונות נוספים לשיחה, שלא בהכרח עוסקים בכם או בצד השני אלא בנושאים כללים כמו אקטואליה וכד’, אבל חשוב לא ליפול לתוך נושאים שנויים במחלוקת שיכולים לגרום לויכוח ולתחושת אי נעימות. בנוסף שימו לב, כי הרבה פעמים אנשים מתחילים לדבר על העבודה שלהם וממש נסחפים, אז תשימו לב לא לחפור יותר מדי על העבודה שלכם, גם אם אתם חושבים שיש לכם את העבודה הכי מעניינת בעולם.
מומלץ מאוד להישיר מבט וליצור קשר עין במהלך השיחה כדי לייצר סוג של אינטימיות בין בני הזוג, גלו עניין, אל תפנו מבט הצידה ובטח לא לטלפון בזמן שהצד השני מדבר (בכלל מומלץ שהטלפון יהיה בכיס על שקט במהלך הדייט, כדי להימנע מהפרעות והסחות). אל תחפרו יותר מדי, וגם אם אתם מאלה שאוהבים לרדת לפרטים ולהיסחף עם הסיפורים, תזהירו מראש בחיוך את הצד השני, ואפילו שיסמן לכם אם אתם חופרים מדי. לא פחות מלדבר, חשוב יותר להקשיב, לתת גם לצד השני לספר, לדבר, לשאול, לגלות התעניינות במה ששומעים.
גם אם פתאום יש רגעים של שתיקה, אל תיבהלו מזה, זה טבעי והגיוני, אין מה להילחץ, ובטח לא לסיים דייט בגלל זה. אל תחפשו בכוח נושאים לדבר עליהם רק כדי לסיים את השתיקה, אלא פשוט תשאלו מה שבאמת מסקרן אתכם לדעת על הצד השני, וקחו בחשבון שזה צריך להיות הדדי, כלומר, תשאלו שאלות שגם אתם יכולים ורוצים לענות עליהן.
חשוב חשוב חשוב, לא לדבר על האקסים והאקסיות, וגם אם יוצא לכם לדבר עליהם, אז אל תלכלכו ותגידו דברים לא נעימים, אבל מצד שני אל תרבו גם בהשתפכויות ודברי הלל לאקס, כדי שהצד השני לא ייבהל ויחשוש שהסיפור שלכם עוד לא סגור, ובטח לא להכנס להשוואות בין הדייט לבין האקס/ית. בכלל מומלץ להתרחק מסיפורי הכרויות, לא בטוח שהצד השני ישמח לשמוע שאתם רשומים בכל אתר הכרויות מומלץ ושיצאתם החודש ל 17 דייטים. על פוליטיקה לא מומלץ לדבר, זה עלול סתם להוביל לויכוח מיותר שיעכיר את אווירת הדייט. לא כדאי לשאול שאלות אינטימיות מדי שיביכו את הצד השני או שישימו אותו במקום לא נוח ואף מוטרד.
אם אתם רוצים כיוון כללי, על שאלות לדייט ראשון, הנה כמה רעיונות לשאלות שאפשר לשאול בדייט, פחות שאלות שהתשובה עליהם קצרה בסגנון של כן/לא אלא שאלות שמהן אפשר כמובן לפתח נושאי שיחה ותקשורת:
אחת השאלות הנפוצות ביותר שאפשר למצוא בקבוצות פנויים פנויות בפייסבוק היא “מי משלם בדייט?”
אין בעצם כלל אצבע ברור שקובע מי צריך לשלם. המוסכמה החברתית שהשתרשה בעבר היא כי הגבר הוא שמשלם, אבל זה עוד מתקופת טרום אתרי ההכרויות, שדייטים היו דבר שלא בשיגרה, ואז אם הגבר משלם בדייט פעם בחצי שנה, לא יקרה כלום. אבל כיום, שכולם משתמשים באתרי הכרויות ובאפליקציות, ויוצאים לדייטים כמה פעמים בחודש, אז זה הופך להיות קצת יותר כבד כלכלית, וההיגיון אומר להתחלק חצי חצי. עם זאת, כאמור, אין חוקיות בנושא, וזה מאוד עניין של תחושה, ולא צריך גם לעשות מזה עניין גדול. בגלל זה הטיפ שלנו הוא ללכת על משהו בקטנה, קפה ומאפה, ולא ארוחת שחיתות של מאות שקלים (והיו מקרים…)
יש נשים שייעלבו אם הגבר לא יציע לשלם על הדייט (ולא משנה כמה הן פמיניסטיות…), ויש נשים שתעדפנה לשלם את החלק שלהן כדי לא להרגיש מחוייבות מסויימת (אני שילמתי עלייך.. אז יש ציפיה לתמורה כזאת או אחרת…), יש גברים שיתעקשו על חצי חצי, ויש גברים שיתעקשו להיות ג’נטלמנים ולשלם על הכל.
אני חושב שהפתרון המומלץ ביותר הוא שהאישה תציע בכל מקרה לשלם את חלקה, ואם הגבר מתעקש לשלם גם את החלק שלה, מה טוב. אולם, אם למשל האישה חושבת/יודעת שלא יהיה לדייט הזה המשך, הרי שיהיה הוגן וראוי כי תשלם את חלקה בדייט.
אז ישבתם לקפה, הכרתם, קשקשתם, צחקתם והתרגשתם ואתם מרגישים שיש חיבור נהדר, אתה מלווה אותה לרכב או הביתה, עומדים להפרד ולהגיד שלום אחרי הדייט המושלם הזה, ואז מגיעה ההתלבטות… נשיקה – כן או לא? נשיקה בלחי? בשפתיים? להפרד בלחיצת יד? ואולי לתת לצד השני ליזום?
מצד אחד אולי זה מוקדם מדי וזה רק יכול להרוס את החיבור המדהים שהיה לכם אבל מצד שני, יש גם את הרצון לנשיקה, וגם אולי החשש שהיא תחשוב שמשהו לא בסדר. בדיוק כמו בעניין התשלום, אין פה כלל אצבע שקובע מתי מתנשקים ומתי לא. יש כאלה שיטענו שעדיף לשתף את הצד השני ולגשש בזהירות, אבל אני אישית חושב שזה רק הורס את הרגע. כבר עדיף לנסות ולקבל סירוב מאשר לשאול ולהרוס את הספונטניות ואת הרגע של הנשיקה. עניין הנשיקה הוא גם מאוד תלוי בפרמטרים נוספים, בגילאי 20 פלוס זה הרבה יותר משמעותי מאשר בדייט למשל הכרויות פרק ב בגילאי 40 פלוס, שם הנשיקה היא פחות עניין דרמטי. לפעמים גם אפשר לגשש בעדינות עוד לפני הדייט לגבי מה חושב הצד השני על מגע ונשיקות בכלל ונשיקה בדייט ראשון בפרט.
חוכמת ההמונים: העלתי את השאלה הזאת באחת מקבוצות הפייסבוק וקיבלתי שלל תגובות מגוונות כגון: מסוג הדברים שהם לא שחור לבן , תלוי מאוד בחיבור / אם יש כימיה וזה הדדי,למה לא? / אם יש כימייה אז כן.אנחנו לא בימי הביניים/ אני בעד נשיקה על הלחי וחיבוק בדייט. גם אם יש כימיה תשאירו טעם של עוד וציפיה לפגישה הבאה שיהיה איזה בסיס אפילו קטנטן של הכרות כדי להעמיק באינטימיות בהתאם לקצב הריגשי שמתפתח/ אם יש קליק והיה דייט מוצלח אז למה לא?!! / באם יש חיבור בנשיקה אמיתית…יהיה קל יותר להמשיך לפגישה נוספת/ אין חוקים בקשר לזה הכל משתנה בהתאם לפרטנר למשיכה ולרמת הפתיחות שהושגה בדייט / בעד. נשיקה אומרת המון. אין זה אומר מעבר לסקס אבל נשיקה בהחלט אפילו רצוי. כמובן רק אם קיימת משיכה / לא הולכת לדייט אם אין לי משיכה אז כן הכל מהכל בפגישה הראשונה אם בא לנו! / בקשר לנשיקה בדייט …כמובן שלא מחייב אבל אם באמת יש כימיה יכול להיות כיף גדול ולהשאיר טעם של עוד להמשך…נשיקה בכלל זאת סיטואציה מאוד רומנטית..
בקיצור, אין נכון ולא נכון, הכל עניין של תחושה באותו הרגע, של הכימיה ושל ההרגשה הכללית מהדייט, פשוט תסמכו על האינטואציות שלכם…
אז התכתבתם, התרגשתם, התלהבתם, הכל נראה מושלם ואפילו כמעט הודעתם להורים שזהו…. ואז מגיעים לדייט הראשון ובום… מסתבר שאין חיבור, שהכימיה הנהדרת שהייתה מאחורי המקלדת גם נשארה שם ולא יצאה איתכם יחד לדייט, או שהתמונה שראיתם מסתבר שצולמה לפני 10 שנים ו/או 15 ק”ג… אז מה עושים אם כבר מהרגע הראשון לא נראה שיש סיכוי להמשך? רוב האנשים ששאלתי ציינו כי הם לא יקומו וילכו, אלא ישמרו על נימוס, יקדישו חצי שעה כדי לשבת לקפה ואז יסיימו את הדייט בצורה מכובדת. אולם חלק ציינו כי אם יש פער מאוד משמעותי במראה, והם ירגישו כי הם הוטעו בכוונה, הם לא ימשיכו את הדייט ויסיימו אותו באותו הרגע.
אם התחושה היא שאתם לא ממש בטוחים אם יהיה לזה סיכוי, הטיפ שלי אליכם הוא דווקא כן לתת לזה סיכוי. לא מעט זוגות שחשבו שלא יהיה המשך לדייט שלהם, מצאו את עצמם נותנים לזה סיכוי ומצליחים. נסו להתרכז בצדדים החיוביים של האדם שמולכם, אל תפסלו ישר, גם אם הדייט עצמו לא היה הכי מוצלח שיש. כמובן שלא צריך לתת סיכוי בכל מחיר ויש קווים אדומים שלא מצדיקים סיכוי להמשך כמו קמצנות מוגזמת, היגיינה בעייתית, או בעיות אמינות וכד’.
בכל מקרה, מה שלא יהיה, סיימו את זה יפה, גם אם לא היה כל כך מוצלח, וגם אם התבאסתם והתאכזבתם. לא צריך להעלם, ולא לסנן שיחות, גוסטינג היא אחת התופעות הפחות נעימות בעולם הדייטים. פשוט תגידו יפה שזה לא מתאים (אם לא מרגיש לכם נוח, אז אם אתם רק אחרי דייט אחד, אז זה בסדר גם לשלוח כהודעת ווצאפ).
אז בנוסף לכל הטיפים שהיו בכל המאמר פה, הנה עוד כמה טיפים חשובים לסיכום:
שיהיה בהצלחה
מקומות לדייט ראשון – לאן כדאי לצאת? הכנו עבורכם רשימת רעיונות לאן אפשר לצאת, כאשר לכל מקום יש יתרונות וחסרונות אותם ציינו בכתבה, תקראו, תראו למה אתם הכי מתחברים וכמובן לוודא שגם הצד השני מתחבר לזה. שיהיה בהצלחה
על מה לא מדברים בדייט ראשון? הכנו עבורכם רשימת נושאים, רעיונות ושאלות על מה כן מדברים בדייט, אבל חשוב לא פחות זה על מה לא לדבר. לא לדבר על אקסיות ועל חוויות הכרויות מהתקופה האחרונה ובטח לא לעשות השוואות, בנוסף להתרחק משיחות על פוליטיקה, מחפירות על העבודה שלך, שאלות אינטימיות ומביכות וכד’.
מי צריך לשלם בדייט? אין לזה תשובה קבועה, יש כל מיני סיטואציות, ויש כל מיני סוגים של גברים ונשים וההתייחסות שלהם לתשלום בדייט. הכנו עבורכם כמה טיפים והצעות להתמודדות עם הנושא.
מה ללבוש? את הלבוש צריך כמובן להתאים לפי מיקום הדייט והתחושה הכללית מול הצד השני. הכנו עבורכם רשימת טיפים עם המלצות מה כדאי לגברים ללבוש ומה כדאי לנשים ללבוש, כולל התייחסות לאקססוריז, איפור, תסרוקות ואפילו קרוקס…